Tervetuloa tutustumaan!

Kun tarvitaan asumispalvelupaikka ikäihmiselle, on tärkeää tutustua erilaisiin paikkoihin ja vaihtoehtoihin etukäteen. Yleensä tutustumassa käy omaiset yhdessä läheisensä kanssa. Toisinaan paikaa tarvitseva henkilö on niin huonossa kunnossa, ettei hän jaksa paikkoja kierrella, vaan paikkojen vertailu jää omaisten tehtäväksi.

Muutama vinkki paikkojen vertailuun:

- Katso eri paikkojen nettisivuja ja facebook sivuja

- Soita, varaa aika ja käy tutustumassa eri paikkoihin

- Vertaa hintoja. Ole tarkkana sen kanssa, mitä kuuluu perushintaan ja mitä laskutetaan erikseen. Pyydä esite ja hintoja paperille. Aina saat ainakin vuokran, ateriahinnat ja hoidon kokonaishinnan. Hoitoon on mahdollista hakea kotikunnasta palveluseteliä tai kysyä ostopalvelumahdollisuudesta.

- Kysele kuka huolehtii hoitotukihakemusten yms. täytön. Kuka huolehtii mahdollisten taksikorttien hakemisen jne. Eli kuka huolehtii, että läheiselläsi on kaikki viralliset asiat hoidettuna.

- Mieti mitkä ovat läheisellesi tärkeitä asioita ja kysy toteutuvatko ne. Onko mielekästä toimintaa riittävästi, saako asioista päättää itse ja miten se toteutuu (vuoteeseenmenoajat, herääminen, aamu-ja iltapala-ajat, omat harrastukset, avun saanti, hälytysjärjestelmä, toiveiden esittäminen ja niiden toteutuminen jne.).

Kun asumispalvelu on ajankohtaista, soita meille ja tule tutustumaan. Käydään yhdessä tilanne läpi, mietitään ratkaisu ja miten tulisi toimia. Neuvomme ja opastamme mielellämme. Tämän jälkeen on helpompi miettiä haluaako muuttaa asumaan Villa Timanttiin tai mahdollisesti muuhun asumispalveluun.

Soita minulle, varataan aika tutustumiskäynnille!

Kaisa Aare-Puff, gsm. 0440292077